Motiváló vezető

Motiváló vezető

Egy világbajnok vizesnyolcas inspiráló története

Nehe Millner-Skudder legszívesebben C Ronaldóval cserélne, de csak picit.

2017. február 21. - Igora Royal

A 2015 -ös Rögbi Világbajnokság szinte csak róla és a csapatáról, az új-zélandi All Blacks fantasztikus teljesítményéről és aranyérméről szólt. 23 évesen, alig néhány válogatottsággal a lábában, magabiztosan és nagyszerűen játszva lett a torna legígéretesebb játékosa és a döntő egyik hőse, mivel egyike volt azon három játékosnak, akik célt (gólt) szereztek az Ausztrálok elleni döntő során. Nehe Millner -Skudder tehetsége vitán felül áll, viszont a sport iránti elkötelezettsége és motivációja is példaértékű lehet sportolóknak, vállalati vezetőknek, saját egójukkal küzdőknek egyaránt.

nehe_millner-_skudder.jpg

Történetünk hőse az Ausztrália ellen 34:17-re megnyert világbajnoki döntő után a megérdemelt trófeával

Néhány hónappal (2016.március közepén) a nagy örömöt és népszerűséget hozó siker után klubjával, a Hurricanes-szel játszott mérkőzést, ahol egy ütközés után kifordult a válla és többszörös szalagszakadást szenvedett. Sokan értékelték úgy, hogy ez a pillanat egy nagyon ígéretes pályafutás végét jelentette, hiszen ezeknél a sérüléseknél megvan az esélye annak, hogy soha sem lesz tökéletes a műtét után sem, bármennyire is alapos a vállizület rehabilitációja. A szakemberek azt is valószínűsítették, hogy sérülés miatt huzamosabb ideig távol kerülni egy olyan válogatottól, ahol hemzsegnek a jónál is jobb játékosok, gyakorlatilag egyet jelenthet az ígéretes pályafutás végével. Elsőre féléves kihagyást jósoltak, de nem javult megelelően a sérült testrész, így további kihagyás várt Millner- Skudderre. milner-skudder_serulese_002.jpeg

A sérülés pillanata és következményei

Eddig egy szokványosnak mondható történet egy sérült játékosról, aki küzd azért, hogy visszatérhesen a megélhetéséhez és jó esetben a szenvedélyéhez. Jó esetben, mert amíg sérült a játékos, sok sportágban maximum kijár a mérkőzésekre és ott találkozik a csapattársaival, viszont a rehabilitációs munkáját külön végzi és éli a civil életét. Emlkészem egy labdarúgó példára, hogy mennyire megünnepelték Cristiano Ronaldot, aki a Real Madrid öltözőfolyosóján meglapogatta a holtfáradt társai vállát egy nehezen kivívott győzelem után. Micsoda önfeláldozás a sérült játékostól! - írták a hírportálok. Nem érdemes Ronaldóra kihegyezni ezt a történetet, mert általános, hogy ilyenkor kissé eltávolodnak az érdekek (az egyéni és a szervezeti cél), viszont a rögbi ebben is egy kicsit mást mutat,  Milner- Skudder történetében ami nagyszerű, az ebből a szemléletbeli másságból eredeztethető.

A 17 szeres válogatott, világbajnok sportoló a rehabilitációs munkája mellett a csapatnál maradt és nap mint nap "hidratációs technikusként", azaz vízhordóként, vagy még pejoratívabban a legalját jelentő "vizesnyolcasként" dolgozott tovább a csapat sikeréért és maradt szeretett játéka és játékostársai közelében. Nem jelentett neki visszalépést, nem sértette az egóját, egszerűen az inaktív időszakában is tenni akart a szeretett sportágáért.

mehe_milner-_skudder_vizes_nyolcas-2.jpg

Nehe Millner- Skudder Instagram bejegyzése

Milner -Skudder is gyarló ember és arra a kérdésre, hogy kivel cserélne szívesen egy napra "cipőt", azaz életet, ő bizony Cristiano Ronaldót említette azzal a magyarázattal, hogy: szigorúan csak egy napra, de szívesen megtapasztalná, hogy milyen lehet a focisztár gondtalan életét élni, ahol valaki ennyire népszerű és gazdag lehet ekkora teljesítmény mellett!

 

 BREAKING NEWS! Nehe az elmúlt héten újra a pályán volt, a Hurricanes szezon előtti felkészülési mérkőzésén, tehát véglegesen elhárult az akadály a következő világbajnoki címe és a halhatatlansága elől.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://motivalovezeto.blog.hu/api/trackback/id/tr3312248470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wakondok 2017.02.22. 09:08:44

Az uniós rögbiben megszokott, hogy a sérült, vagy a meccskeretbe se kerülő játékos "vizesfiúként" van jelen a mérkőzéseken, másfelől Millner-Skudder nyolcszoros válogatott.

Igora Royal 2017.02.22. 09:26:36

Neked megszokott, de vajon mindenkinek az? Látom sokat tudsz a rögbiről, csak így tovább!
süti beállítások módosítása